De peuterschool

Voor kinderen tussen 2 ½ en 4 jaar

Peuterschool De Vliermeent geeft kinderen tussen 2 1/2 en 4 jaar een veilige en vertrouwde omgeving waar ze lekker kunnen spelen en al een beetje aan het schoolleven kunnen wennen. Ze worden hier twee of drie dagdelen onder deskundige leiding opgevangen, verzorgd en begeleid. We besteden volop aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling, taalontwikkeling, zelfredzaamheid, zelfstandigheid, motorische ontwikkeling, creativiteit en cognitieve ontwikkeling. De groepen worden begeleid door vaste leidsters. In elke groep zitten maximaal 16 peuters.

Een goed begin…

Voor het eerst naar de peuterschool is voor uw kind – maar ook voor uzelf! –  een belangrijke en spannende stap. Zodra een peuter op een peuterspeelzaal tussen andere kinderen speelt, ziet zijn wereld er heel anders uit. Een peuter wordt onderdeel van die groep! Ineens moet je als kleine peuter rekening houden met anderen. Je went aan een dagritme. Je zet je eerste stappen in de grote wereld, zonder dat je ouders steeds in de buurt zijn.

Spelen is óók leren!

Peuters leren met hun lijf, meer dan met hun hoofd. Ons belangrijkste doel is dan ook de kinderen te laten spelen, alleen en met anderen. We laten ze kennis maken en experimenteren met verschillende materialen, zoals klei, verf, lijm, zand, water e.d. zodat zij zich volledig kunnen ontwikkelen en ontplooien. Spel is heel erg belangrijk. Spelen is niet alleen heel erg leuk, maar door te spelen en zelf te kiezen waarmee en met wie het speelt, leert een kind veel over zichzelf en anderen.

Daarom is ons motto: Spelenderwijs naar de basisschool.

De peuterschool is geopend op

Maandag 8:30 tot 11:35 uur
juf Natascha en juf Jessica

Dinsdag 8:30 tot 11.35 uur / 12.15 tot 15.20 uur
juf Natascha en juf Jessica

Woensdag 8.30 tot 12.30 uur
juf Natascha en juf Monique

Donderdag 8.30 tot 11:35 uur / 12.15 tot 15.20 uur
juf Monique en juf Jessica

Vrijdag 8.30 tot 11.35 uur
juf Monique en juf Jessica

Wilt u ‘in het echt’ zien hoe wij werken, kom dan gerust een keertje langs.

Wilt u ‘in het echt’ zien hoe wij werken, kom dan gerust een keertje langs. Mail of bel ons om een afspraak te maken! Bel 070-325 07 36 of stuur ons een mail: peuterschooldevliermeent@scoh.nl. Wilt u uw kind gelijk inschrijven? Dat kan via deze link:

Inschrijfformulier

crossmenu