Ons team in het cursusjaar 2023-2024

CBS De Vliermeent heeft een enthousiast team dat uit ruim 40 medewerkers bestaat. De leerkrachten werken deels individueel, maar besteden ook veel tijd aan samenwerking en overleg. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en bekijken we kritisch. Alle leerkrachten volgen regelmatig nascholingscursussen. Met elkaar proberen wij om uw kind zo optimaal mogelijk te begeleiden in een goed pedagogisch klimaat.

 

juf Jolanda

Jolanda Harteveld, groep 1-2A
""
Ik ben juf Jolanda. Ik werk al heel wat jaren op de Vliermeent en nog steeds met heel veel plezier! Op dinsdag en woensdag sta ik voor de klas en werk ik met kleuters. Dit doe ik al vanaf het begin dat ik juf ben. Ik vind het heel erg leuk om met deze leeftijdsgroep te werken, van alles met ze te ontdekken en nieuwe dingen te leren. Dit doe ik onder andere door een uitdagende leeromgeving aan te bieden. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld een hoek inrichten in het thema waar we op dat moment aan werken, maar ook hebben we onder andere een rekenhoek, een taalhoek, een bouwhoek, een zandtafel en ontwikkelingsmateriaal. Dat de kinderen met plezier naar school gaan, dat staat voorop! Op maandag werk ik buiten de groep. Ik ben onderbouw coördinator en hierdoor het aanspreekpunt voor de onderbouw, maar ook voor de peuters. Tijdens zo’n dag observeer ik bij de peuters en de kleuterklassen. Ook voer ik de intakegesprekken met ouders waarvan hun kindje binnenkort 4 wordt. Na dit gesprek plaats ik ze in één 1 van onze kleutergroepen. Ik vind dit werk ook heel leuk om te doen. Zo leer je al heel snel alle kinderen kennen en zorg je dat ze een goed plekje krijgen bij ons op school. Ik hoop dit werk nog heel lang met veel plezier te mogen doen.

juf 

Jolanda

Groep 1-2A

Lees haar verhaal
🡪

juf Marieke

Marieke Kettenis, groep 1-2A
""
Mijn naam is juf Marieke en op dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik de juf van groep 1/2a. Inmiddels sta ik 21 jaar voor de klas en dit schooljaar ben ik met veel plezier op De Vliermeent begonnen. Mijn hart ligt bij het werken met het jonge kind. De open blik op de wereld en de onbevangenheid van kleuters spreken mij hierin vooral aan. Het is heerlijk om mee te gaan in de belevingswereld van de kinderen en zo al spelend mee te bouwen aan de basis van hun toekomst. Samen zorgen we voor een veilige sfeer in de groep waarin iedereen zichzelf mag zijn.

juf 

Marieke

Groep 1-2A

Lees haar verhaal
🡪

juf Lois

Lois Meevers Scholte, groep 1-2B
""
Hallo, ik ben (juf) Lois Meevers Scholte-Hiep. Getrouwd met Mike en samen hebben we zoontje Luuk. Zowel tijdens mijn onderwijsassistentopleiding als op de pabo heb ik een aantal keer stagegelopen op de Vliermeent. Omdat de sfeer onderling zo fijn was en de manier van lesgeven mij aansprak, hoopte ik altijd dat ik ooit op de Vliermeent kon gaan werken. 12 jaar lang met veel plezier op de Bernadette Mariaschool in Delft gewerkt, maar de afstand ging me (sinds mijn zoontje in 2022 geboren is) tegenstaan. Nu, een aantal jaren later, ben ik ontzettend blij dat ik onderdeel mag zijn van het fijne Vliermeent team! In de klas is voor mij het belangrijkste dat de kinderen zich veilig voelen en iedere dag met plezier naar school gaan. Daarnaast staan structuur, zelfstandigheid, samenwerken en creativiteit ook hoog bovenaan mijn lijstje. Kinderen moeten in mijn ogen voldoende kunnen bewegen. Het is goed voor je lichaam en zorgt ervoor dat je brein alert blijft. Ik zal daarom (tussendoor) veel met de kinderen dansen en energizers doen. Heel veel zin om dit schooljaar de groei van kleutergroep b van dichtbij mee te mogen maken!

juf 

Lois

Groep 1-2B

Lees haar verhaal
🡪

juf Suzanne

Suzanne Kroonwijk, groep 1-2C
""
Mijn naam is Suzanne Kroonwijk. 20 Jaar ben ik werkzaam als leerkracht in het onderwijs. Op dit moment ben ik leerkracht van groep 1-2 en ben daarnaast kwaliteitsondersteuner binnen de school. Ingaan op de leerbehoeften en de talenten vind ik een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik geniet ervan om kinderen samen te zien onderzoeken, ontdekken en vragen stellen en zo tot leren komen. Het is een uitdaging om kinderen betrokken te krijgen en houden bij wat de kinderen leren en zo hun eigen mogelijkheden te leren kennen en ontwikkelen. Het bewegend leren zet ik graag in. Het zorgt voor variatie, energie en plezier. Mijn kinderen hebben op De Vliermeent gezeten en zo heb ik De Vliermeent als ouder leren kennen als betrokken en gezellige school waar alle kinderen krijgen wat ze nodig hebben op het gebied van leren, maar ook op sociaal emotioneel gebied. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden en talent van ieder kind. De Vliermeent is een school waar plezier, saamhorigheid en veiligheid hoog staan. Dit zorgt voor de basis waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van De Vliermeent!

juf 

Suzanne

Groep 1-2C

Lees haar verhaal
🡪

juf Ageeth

Ageeth Kuiper, groep 1-2C
""
Hallo, ik zal mij even voorstellen. Ik ben Ageeth Kuiper. Samen met mijn vriend heb ik twee kinderen. Één dochter en één zoon. Toen onze dochter naar basisschool De Vliermeent ging, dacht ik :”wauw wat een leuke school! Daar wil ik graag werken.” En zo geschiedde het. Momenteel ben ik alweer jaren werkzaam op de Vliermeent bij de kleuters. En wat zijn kleuters leuk! In hun eigenheid met warmte en respect kleuters laten groeien door het ontwikkelingsproces vorm te geven is fantastisch. Ik heb een bof-baan

juf 

Ageeth

Groep 1-2C

Lees haar verhaal
🡪

juf Annette

Annette van der Deijl, groep 1-2D
""
Mijn eerste kennismaking met “de Vliermeent” was als ouder. Ik vond het een fijne buurtschool met een leuk team, waar ik ook deel van uit wilde maken. Zodoende startte in 2005 niet alleen mijn jongste zoon als kleuter, maar begon ook ik als juf bij de kleuters. Zoonlief is inmiddels al jaren van school, maar ik ben bij de kleuters gebleven. Op maandag, dinsdag en woensdag ben ik te vinden in groep 1-2D en in mijn vrije tijd ben ik veel buiten te vinden. Ik houd van fietsen, wandelen en schaatsen. Onderwijs geven aan jonge kinderen is een vak apart en geen dag is hetzelfde. Kleuters zijn leergierig, creatief, eerlijk, direct en hebben een rijke fantasie. Het is mooi om te zien hoe de kinderen langzaam groeien; niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Spelend leren is daarbij belangrijk. Hoe leuk is het, om samen met je vriendjes, een mooi bouwwerk van lego te bedenken en dat te gaan bouwen! Omdat we in de onderbouw thematisch werken, vind ik het elke keer weer een leuke uitdaging om een uitnodigende, zelf ontdekkende speel-leeromgeving voor de kinderen te creëren. Samenwerken en –spelen vind ik belangrijk; kinderen leren met en ook van elkaar. Maar bovenal hoop ik dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en met heel veel plezier naar school toe gaan!

juf 

Annette

Groep 1-2D

Lees haar verhaal
🡪

juf Marlies

Marlies van der Zwan, groep 1-2D
""
IMijn naam is Marlies van der Zwan en ik ben sinds 2019 werkzaam op de Vliermeent. Op maandagochtend geef ik de spellessen aan de kleuters en op donderdag en vrijdag sta ik voor groep 1/2d. Ik neem jullie even mee terug in mijn tijd. Als klein, verlegen meisje startte ik mijn schoolcarrière bij de peuters op de Vliermeent. Wonend in de Vruchtenbuurt, met veel vriendinnetjes uit de wijk, met fantastisch gedreven juffen en meesters en sportend bij cgv Die Haghe, zo bracht ik mijn jeugd door. Al op vroege leeftijd wilde ik "juf Cocky" worden (de gymjuf van de Vliermeent). Na de HALO en de PABO ging ik werken op een basisschool in het centrum van Den Haag. Na 11 jaar lesgeefervaring opgedaan te hebben, kwam mijn "droombaan van juf Cocky" wel heel erg dicht op mijn pad en heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Wie wil er nou niet werken op de Vliermeent?! Een knusse, sfeervolle, authentieke school met een team vol hardwerkende, lieve collega's met allemaal hetzelfde doel: Er zijn voor de kinderen, de kinderen laten zijn wie ze zijn, meenemen in hun ontwikkeling en onbewust net dat stapje verder laten kijken. In de klas vind ik een goede sfeer belangrijk, een sfeer waarin ieder kind iets durft te zeggen en zich veilig voelt. Als leerkracht heb je hier een leidende rol in. Een luisterend oor, een knuffel, een grapje, een glimlach, een knipoog of wat het kind ook nodig heeft... Wanneer deze basisvoorwaarden er zijn, kom je tot leren. Een 4-jarige komt voor het eerst naar school. Spannend voor het kind, maar ook zeker voor de ouders. Ik vind het belangrijk dat ouders hun kind met een gerust hart achterlaten. Een fijne overdracht naar ouders vind ik dan ook van belang. Het leukste om te doen vind ik het geven van bewegingslessen. De week start voor mij vol energie, 125 kinderen die met plezier bezig zijn met spelletjes gericht op de grove motoriek en samenwerking. In de kleuterklas zie je mij ook vaak beweegspelletjes op reken- en taalgebied doen. In het team ben ik diegene die vol positiviteit zit, ik kijk graag naar hoe iets beter kan en ik houd van snel handelen. Zien we jullie binnenkort op de Vliermeent?

juf 

Marlies

Groep 1-2D

Lees haar verhaal
🡪

juf Leny

Leny Ravestein, groep 1-2D
""

juf 

Leny

Groep 1-2D

Lees haar verhaal
🡪

juf Desiree

Desiree van Harmelen, groep 1-2E
""
Mijn naam is Desiree van Harmelen en werk al 21jaar met veel plezier in de onderbouw op de Vliermeent. Ik werk het liefst met kleuters. Jaren geleden voelde ik al dat dit het beste bij mij past. Ik hou van het enthousiasme en openheid bij kleuters. Iedere dag is weer een uitdaging om aan te sluiten bij de ontwikkelingsniveau van de kleuter. Na een dag werken in groep 1/2e zoek ik de parels en de puzzels van die dag.

juf 

Desiree

Groep 1-2E

Lees haar verhaal
🡪

juf Yvette

Yvette Smulders, groep 3A
"Leren in groep 3b is superleuk!"
Mijn naam is Yvette Smulders. Ondertussen ben ik 28 jaar juf, waarvan al 26 jaar hier op De Vliermeent. Elke dag ga ik nog met plezier naar school en ben ik blij dat ik op deze school (met heel fijne collega's, kinderen en ouders) mag werken. Zeker nu we in dit prachtige vernieuwde gebouw zitten! Ik ben begonnen als kleuterjuf, daarna heb ik een paar jaar in groep 5 en in groep 6 gewerkt. Hierna ben ik 10 jaar lang juf in groep 4 geweest. Sinds 3 jaar werk in nu in groep 3. Dit vind ik een heel erg leuk leerjaar. Het is zo mooi en bijzonder om te zien dat de kinderen binnen een paar maanden kunnen lezen en schrijven. Ik hoop dan ook dat ik nog een tijdje in groep 3 kan blijven.

juf 

Yvette

Groep 3A

Lees haar verhaal
🡪

juf Annelous

Annelous Oorthuijs, groep 3A
""
Muziek en handvaardigheid zijn mijn favoriete vakken. Tussen twee lessen in zing ik, of klap een ritme. De kinderen zingen mee, of klappen het ritme na. Creativiteit vind ik heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Inspanning en ontspanning wissel ik graag af. Mijn dag is goed, als de kinderen met plezier gewerkt hebben en zin hebben in de volgende schooldag.

juf 

Annelous

Groep 3A

Lees haar verhaal
🡪

juf Maureen

Maureen Radjiman, groep 3B
""
Mijn naam is Maureen en ik ben sinds 2009 werkzaam in het onderwijs. In het schooljaar van 2019 ben ik met veel plezier begonnen op de Vliermeent, een plek die voor mij erg vertrouwd is. Zelf ben ik hier als kind opgegroeid van groep 1 t/m 8. De warme sfeer en het enthousiasme van de leerkrachten zie en voel ik hier zoals ik dat vroeger als kind ook ervaarde. Wat ik belangrijk vind in de klas is dat elk kind zich welkom voelt, de ruimte heeft om zichzelf te zijn en de kans krijgt om zijn/haar eigen talenten te ontwikkelen. Maar ook het blijven uitdagen van de kinderen, ze te inspireren en te laten groeien in hun algemene ontwikkeling vind ik fantastisch. Ik vind het mooi dat ik als leerkracht aan dit alles een stukje mag bijdragen. Niet alleen de kinderen leren op school, ook ik als juf blijf leren. Kinderen stellen soms vragen die ik zelf nooit bedacht zou hebben. Soms weet ik het antwoord ook niet en dan gaan we samen op onderzoek uit. Behalve alle leermomenten, zijn de gezellige en persoonlijke momenten met de kinderen voor mij ook heel belangrijk. Even een knuffel, een grapje, een gek verhaaltje, samen dansen of simpelweg een lach op hun gezicht toveren als ze verdrietig zijn. In het onderwijs is geen dag hetzelfde en kan elke dag iets bijzonders hebben!

juf 

Maureen

Groep 3B

Lees haar verhaal
🡪

juf Denise

Denise Matthijsse, groep 3B
""
De Vliermeent is, in mijn ogen, een echte buurtschool en daarmee ook een afspiegeling van de leuke, gezellige vruchtenbuurt. Toen ik hier in de wijk kwam wonen met mijn gezin, wisten we al snel dat we De Vliermeent de leukste school voor onze 2 zoons vonden. En al snel daarna ben ik zelf ook, als juf, op De Vliermeent terecht gekomen. In de klas vind ik het belangrijk dat er een veilige en gezellige sfeer is, want pas als je je fijn voelt kan je leren. Ieder kind is uniek, mag zichzelf zijn en wordt gezien. Tussen het ‘harde werken’ door doe ik graag een spelletje met de kinderen en stiekem zijn dit spelenderwijs oefeningen om de groepssfeer nog meer te verbeteren of iets bewegend te leren. Ook vind ik het heerlijk om met de kinderen creatief bezig te zijn. En als het even kan dansen we op vrijdagmiddag, op een verzoeknummer van de kinderen, met de hele klas gezellig het weekend in.

juf 

Denise

Groep 3B

Lees haar verhaal
🡪

juf Jolien

Jolien Gielleit, groep 4A
""
na een creatieve mode-studie en te hebben gewerkt als online marketeer maakte ik in 2020 de overstap naar het basisonderwijs. En wat is dat een goede keuze geweest, ik geniet elke dag van de kinderen en hun leuke verhalen en natuurlijk van het lesgeven. Ik begon mijn juffen-carrière in groep 3, daarna stond ik 2 jaar voor de kleuters en nu weer in groep 4! Het aller belangrijkste vind ik dat de kinderen met plezier naar school komen, want alleen als je goed in je vel zit, kom je tot leren. Ik vind het daarom belangrijk om een fijne sfeer in de klas te creëren en met elk kind een band op te bouwen. Ook omdat ik zelf vroeger gepest ben, weet ik hoe belangrijk het is dat iedereen erbij hoort. Daar maak ik me dan ook sterk voor in de klas.

juf 

Jolien

Groep 4A

Lees haar verhaal
🡪

juf Dunja

Dunja Luteijn, groep 4A en 4B
""
Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik werk nu ruim vijf jaar in het onderwijs en ik heb mijn plek gevonden. Met verwondering zie ik kinderen groeien in hun ontwikkeling. Ook ik leer nog elke dag en ik vind het een voorrecht kinderen te mogen helpen en begeleiden in hun eigen leerproces. Ik ben blij dat ik op deze school mijn enthousiasme voor het vak kan inzetten.

juf 

Dunja

Groep 4A en 4B

Lees haar verhaal
🡪

juf Janine

Janine Bongers, groep 4B
""
“ Welkom in groep 4! In groep 3 leer je lezen en schrijven en in groep 4 gaan we daarmee verder. Het schrijven en lezen gaat steeds beter. Daarnaast leer je de hoofdletters schrijven en gaan we oefenen met keersommen. Als juf vind ik het belangrijk dat elk kind voldoende uitdaging krijgt. Lekker bewegen tussendoor vind ik fijn! Zo komt er weer ruimte in je hoofd vrij. Spring maar eens met sprongen van 5: 5 … 10 … 15 … “

juf 

Janine

Groep 4B

Lees haar verhaal
🡪

meester Thomas

Thomas Vader, groep 5A
""
In 2019 heb ik met heel mijn hart voor het basisonderwijs gekozen. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen moment spijt van gehad! Want iedere dag is een avontuur. Ik vind het een uitdaging om ieder kind te helpen in zijn of haar ontwikkeling, in alle facetten van het onderwijs. De Vliermeent is een warme gezellige school waar hard gewerkt wordt en sociale vaardigheden hoog in het vaandel staan. Dit past bij mij en ik voel mij thuis op De Vliermeent. Als u vragen heeft schroom dan niet op contact op te nemen. Tot ziens op onze gezellige school!

meester 

Thomas

Groep 5A

Lees zijn verhaal
🡪

juf Annemieke

Annemieke de Ridder, groep 5B
""
Hallo, Ik ben (juf) Annemieke de Ridder. Met Ronald ben ik getrouwd en we hebben samen een dochter van 20 en een zoon van 17. Sinds 1996 sta ik voor de klas en, op een kort uitstapje na, werk ik mijn hele loopbaan bij de Vliermeent. Best bijzonder, omdat dit ook mijn eigen basisschool is geweest. Na bijna alle jaren voor de kleuters te hebben gestaan, sta ik dit jaar samen met Denise voor groep 3b. Het geeft me een fijn gevoel om de kinderen te begeleiden en te helpen bij het leren van nieuwe dingen, daarbij zijn in groep 3 het leren lezen en schrijven erg belangrijk. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat kinderen met plezier naar school gaan, daarom probeer ik een omgeving te creëren waarin kinderen zich veilig voelen en zij zich het best kunnen ontwikkelen. Naast leerkracht in groep 3, ben ik lid van de MR van De Vliermeent.

juf 

Annemieke

Groep 5B

Lees haar verhaal
🡪

juf Sacha

Sacha Thoms, groep 5B
""
Ik ben juf Sacha Thoms-Abels en werk al een aantal jaar op de Viermeent. Ik ben leerkracht van groep 1/2 geweest, maar ook van groep 4 en 5. Nu werk ik in groep 5b, We hebben het heel gezellig met elkaar. We leren dit jaar onder andere klokkijken, de grote tafels en de provincies, hoofdsteden en rivieren van Nederland. We houden een spreekbeurt over een zelfgekozen onderwerp. Dat is altijd even spannend, maar wel leuk. Sommige kinderen houden het bijvoorbeeld over hun huisdier of hobby. Een paar van mijn hobby's zijn dansen, muziek luisteren en reizen. Ik heb al veel mooie reizen mogen maken naar bijzondere landen, maar ook naar veel verre bestemmingen waar ik ook veel culturen heb mogen meebeleven. Helaas is het reizen nu even niet mogelijk, maar zodra het weer veilig kan, zou ik nog meer landen willen bezoeken.

juf 

Sacha

Groep 5B

Lees haar verhaal
🡪

meester Richard

Richard Borawitz, groep 6A
""
Goedendag, Mijn naam is Richard Borawitz en ik ben 31 jaar oud. Ik sta alweer voor het 5e jaar voor de klas op de Vliermeent. Dit jaar sta ik met veel enthousiasme voor groep 6a. Ik vind het belangrijk dat er een veilig leerklimaat is in de klas. Naast al het harde werken moet er natuurlijk ook tijd zijn voor een groepsspelletje, een potje schaken of een goede mop. Naast lesgeven houd ik van het maken en eten van Indiase curry’s, boeken lezen, kamperen, bordspelletjes spelen en boulderen. .

meester 

Richard

Groep 6A

Lees zijn verhaal
🡪

juf Pascalle

Pascalle Bos, groep 6A
""
Mijn naam is Pascalle Bos en ik ben 36 jaar. Ik werk nu 5 jaar op De Vliermeent en ik vind het een fijne, gezellige school om te werken. Hiervoor heb ik 12 jaar gewerkt op een basisschool in Zoetermeer en het bevalt me heel goed om bijna naast de school te wonen, wat een reistijd scheelt dat! Dit schooljaar sta ik voor groep 6. Daarnaast zet ik mij in als personeelslid van de MR. Naast juf ben ik moeder van 3 kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen over het strand en series te kijken. Als ik kinderen uit de klas zou vragen om mij te omschrijven in 1 woord, denk (en hoop) ik dat ze eerlijkheid zullen zeggen. Ik vind dat samen met rechtvaardigheid heel belangrijk en vraag dat ook van de klas terug. Waar ik elk jaar opnieuw voor ga is een klas met een gezellige sfeer! Ik besteed veel tijd aan het praten over conflicten en hoe we die de volgende keer kunnen voorkomen. Daarnaast vind ik het leuk om complimentjes te geven en te zien hoe blij kinderen daarvan worden.

juf 

Pascalle

Groep 6A

Lees haar verhaal
🡪

juf Elleke

Elleke van der Vegt, groep 6B
""
Mijn naam is Elleke van der Vegt en ik werk al meer dan 30 jaar met veel plezier op de Vliermeent. Vele functies/taken en bijna alle groepen heb ik inmiddels gehad. Kinderen daag ik graag uit om met plezier, respect en interesse naar school te komen. Een grapje moet kunnen, maar er moet ook serieus gewerkt worden. Laten we met elkaar zoveel mogelijk 'eruit halen wat erin zit'; talenten zijn er op vele vlakken. Door consequent en open te zijn hoop ik een vertrouwde relatie met kinderen én ouders op te bouwen. Samen komen we een flinke stap vooruit!

juf 

Elleke

Groep 6B

Lees haar verhaal
🡪

juf Mirte

Mirte Tielrooij-Beugel, groep 6B
""
Mijn naam is Mirte Beugel. Ik geef sinds dit jaar les aan groep 6 op de Vliermeent en geniet ontzettend van elke dag. Na jarenlang in managementfuncties leiding te hebben gegeven aan commerciële teams in het bedrijfsleven, heb ik in 2022 de overstap gemaakt naar het basisonderwijs. Mijn overstap naar het onderwijs komt voort vanuit de behoefte het verschil te willen maken in het leven van kinderen. Kinderen die hun hele toekomst nog voor zich hebben. Ik wil een bijdrage leveren aan een goede, veilige en warme basis in de start van hun leven. Het op deze wijze betekenis geven aan de toekomst van mijn klas geeft mij ontzettend veel plezier, energie en voldoening. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen in de klas en met veel plezier naar school toegaan. Een blij kind leert beter! Wanneer de sfeer in de klas goed is, is er ruimte voor maximale ontwikkeling. Het is mijn doel om ieder kind op zijn of haar niveau het uiterste uit zichzelf te laten halen op een ontspannen wijze. Humor in de klas vind ik ontzettend belangrijk! Mijn motto is dat fouten maken mag, hier leer je alleen nog maar meer van, ze zijn het bewijs dat je het hebt geprobeerd.

juf 

Mirte

Groep 6B

Lees haar verhaal
🡪

juf Chayenne

Chayenne Roos, groep 7A
""
Mijn naam is Chayenne Roos en ik ben sinds 2020 werkzaam in het onderwijs. Een positieve sfeer vind ik het fijnst in de klas. Wanneer de positieve sfeer goed zit, komt het leren vanzelf. Daarom vind ik het dus ook belangrijk dat uw kind met plezier naar school komt. In de klas werken we veel samen. Dit doen we aan de hand van coöperatieve werkvormen. Zelf ben ik erg sportief en dat kan u terugzien in mijn lessen aan de hand van het bewegend leren.

juf 

Chayenne

Groep 7A

Lees haar verhaal
🡪

juf Adeline

Adeline de Klerk, groep 7B
"Met plezier naar school gaan, is een voorwaarde om tot leren te komen."
Mijn naam is Adeline de Klerk. Ik ben op De Vliermeent begonnen als stagiaire, dit beviel zo goed dat ik hier inmiddels alweer 20 jaar werk. Ik zie mijzelf als een echte bovenbouw juf, ik ben werkzaam geweest in groep 8 en 7, in deze laatste groep sta ik ook inmiddels al heel wat jaren met veel plezier. Het leukste aan deze leeftijdsgroep vind ik dat de kinderen zich ineens ontzettend snel ontwikkelen. Ze begrijpen veel en je kan ook echt het gesprek met ze aangaan. Zo ontdekken zij wie ze zijn en hoe ze zich verder willen ontwikkelen. Ik ben een juf die veel rust en structuur biedt, maar ook warmte en sfeer. Je goed voelen en lekker in je vel zitten zijn wat mij betreft voorwaardes om te kunnen leren. Zelf vind ik het ontzettend leuk om als leerkracht onderdeel te zijn van deze ontwikkeling.

juf 

Adeline

Groep 7B

Lees haar verhaal
🡪

juf Emily

Emily Hollebeek, groep 7B
""
Ik vind het in de klas belangrijk dat de kinderen respect hebben voor elkaar: dan kan iedereen namelijk zijn wie hij of zij is. En vanuit de diversiteit van persoonlijkheden kunnen mooie dingen ontstaan. Mijn motto in de klas is altijd: geen stress. Lukt het niet gelijk, dan proberen we het nog een keer. Of op een andere manier. Samen kijken we dan naar wat wel lukt. Wanneer je een kind de groei in een schooljaar ziet doormaken, is dat een heerlijk gevoel. Iedereen doet het op zijn eigen manier en dat maakt het zo mooi! Ik heb niet altijd in het onderwijs gezeten. Ik heb Communicatie aan de School voor Journalistiek gestudeerd en daarna 13 jaar verschillende communicatiefuncties gehad bij Shell: Interne- en externe communicatie, woordvoering, crisiscommunicatie en social investment. In mijn laatste functie kreeg ik veel schoolklassen op bezoek. Ik leidde ze rond en leerde ze van alles over oliewinning en –productie en het gevoel van vroeger kwam terug. Ik vond het werken met de kinderen en ze iets leren nog steeds heel leuk. In 2011 ben ik gestopt in het bedrijfsleven en heb ik later besloten alsnog de PABO te gaan doen. Ik heb geen moment spijt gehad.

juf 

Emily

Groep 7B

Lees haar verhaal
🡪

juf Laura

Laura Jonker, groep 8A
""
Mijn naam is Laura Jonker. Nadat ik mijn studie had afgerond, ben ik drie dagen in de week op de Vliermeent komen werken. Dit beviel zo goed, dat ik al snel fulltime voor de klas stond op de Vliermeent, eerst in groep 7 en dit jaar in groep 8. Mijn voorkeur ligt dan ook bij het lesgeven aan de bovenbouw. Ik vind het leuk om de kinderen nieuwe dingen te leren en iets op verschillende manieren uit te leggen tot het kwartje valt. Ik ga graag met de kinderen in gesprek over allerlei actuele onderwerpen en vind het bij de bovenbouw erg leuk dat de kinderen beginnen met een eigen mening vormen. Dit stimuleer ik dan ook graag en ik sta zoveel mogelijk open voor de ideeën van de kinderen. In de klas vind ik het erg belangrijk dat er een prettige sfeer is, waarin de kinderen op een ontspannen manier kunnen (samen)werken en fouten durven te maken. Ik vind het fijn als de kinderen met plezier naar school komen en denk dat kinderen dit nodig hebben om goed te kunnen leren. Ik vind dat er in de klas ruimte moet zijn voor een grapje en gezelligheid.

juf 

Laura

Groep 8A

Lees haar verhaal
🡪

juf Gabriëll

Gabriëll Rutgrink, groep 8B
""
Als kinderen bij mij in de klas komen, vind ik het vooral belangrijk dat zij zich veilig en op hun gemak voelen. En gelukkig zijn! Want een kind dat gelukkig is durft, wil en kan meer. Zowel op sociaal-emotioneel als cognitief gebied. Mijn doel is om het jaar dat ze bij mij in de klas zitten, een mooi jaar te laten zijn. Een jaar waarin ze groeien, plezier hebben en waarin zij (meer) vertrouwen in zichzelf krijgen, zodat ze stevig in hun schoenen staan en eigen keuzes durven te maken. Voordat ik in 2011 leerkracht werd, heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven in de communicatie gewerkt. Eerst een aantal jaar bij reclamebureaus. Later bij Nationale Nederlanden en ING. Van reclamecampagnes tot crisismanagement. Van alles passeerde de revue. Maar eigenlijk wilde ik al vanaf mijn jeugd voor de klas staan. Dus 11 jaar geleden heb ik de verkorte PABO in de avonduren gecombineerd met overdag werken en ben ik na het behalen van het diploma direct het onderwijs in gegaan. Iedere dag ga ik met veel plezier naar school en ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt!

juf 

Gabriëll

Groep 8B

Lees haar verhaal
🡪

juf Anouk

Anouk van Toor, Adjunct-directeur
""
Toen ik ongeveer 10 jaar geleden het onderwijs 'inrolde' had ik nooit verwacht ooit adjunct-directeur te zijn op een basisschool. De afgelopen 10 jaar heb ik gewerkt op Nutsschool M.M. Boldingh in den Haag. Bijna ieder leerjaar mocht ik draaien en dat deed ik met volle overtuiging en veel plezier. Nadat ik vorig schooljaar de opleiding 'schoolleider basisbekwaam' afrondde, begon het toch te kriebelen. Het werd tijd om een andere school te zoeken! En nu mag ik mijzelf adjunct-directeur noemen van de Vliermeent. En dat vind ik toch leuk. Ik denk mee over het onderwijs én ik heb tegelijkertijd nauw contact met collega's, ouders en leerlingen. Dat is voor mij, voor nu, de ideale combinatie. Ik verheug me op de komende jaren en kijk er naar uit alle betrokkenen beter te leren kennen.

juf 

Anouk

Adjunct-directeur

Lees haar verhaal
🡪

juf Daisy

Daisy van den Berg, Administratief medewerker
""
Hallo, ik ben Daisy en ik ben 30 jaar oud. Ik ben vanaf augustus begonnen als Administratief medewerker op De Vliermeent en ook ben ik werkzaam op de Ds. D.J. Karresschool in Den Haag. Ik heb hiervoor 7 jaar met veel plezier als teammanager in een klantcontactcenter in Delft gewerkt. Inmiddels was ik na 7 jaar toe aan een nieuwe uitdaging en dit bevalt mij tot nu toe erg goed. Ik hoop hier lang en met veel plezier te blijven werken!

juf 

Daisy

Administratief medewerker

Lees haar verhaal
🡪

meester Hans

Hans Janssen, Conciërge
""

meester 

Hans

Conciërge

Lees zijn verhaal
🡪

juf Joke

Joke Raateland, Conciërge
""
Ik ben conciërge en doe dit met veel plezier. Mijn kinderen hebben vroeger op de Vliermeent gezeten. Daarnaast ben ik ook bijna 20 jaar overblijf-coördinator geweest. Het contact met leerkrachten en kinderen vind ik heel fijn. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk.

juf 

Joke

Conciërge

Lees haar verhaal
🡪

juf Natascha

Natascha Nieuwenhuizen, Directeur
""
Graag wil ik mij voorstellen aan u. Mijn naam is Natascha Nieuwenhuizen en ben sinds augustus 2020 directeur op De Vliermeent en ik doe dit met veel plezier. Op De Vliermeent is saamhorigheid belangrijk. We doen het met elkaar en we zorgen ervoor dat iedereen zich prettig en veilig voelt binnen de school. Het is dus de verantwoordelijkheid van leerkrachten, leerlingen en ouders. De samenwerking met de ouders vinden we dan ook erg belangrijk. Een goede samenwerking zorgt ervoor dat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit geldt op het gebied van leren, maar ook op het gebied van sport, muziek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. De Vliermeent is ook niet voor niets een Vreedzame school. Er valt veel meer te vertellen over De Vliermeent. Ik nodig u ook van harte uit om een afspraak te maken voor een kennismaking en onze school verder te leren kennen.

juf 

Natascha

Directeur

Lees haar verhaal
🡪

juf Dorien

Dorien van der Gaag, Gym
""
Mijn naam is Dorien van der Gaag en ik werk nu sinds 2019 als gymdocent op de Vliermeent. Hiervoor heb ik 4 jaar gymles gegeven in Rotterdam. Na mijn reis door Azië in 2018 wilde ik graag aan de slag op een school in den Haag. Ik werk graag op de Vliermeent omdat het een gezellige en sportieve school is. Ik vind het belangrijk om de kinderen een fijne sportervaring mee te geven, plezier staat in mijn gymlessen daarom voorop. Naast de reguliere gymlessen vind ik het tof om met de kinderen naar sporttoernooien te gaan, sportdagen voor ze te organiseren en de kinderen kennis te laten maken met mijn favoriete buitensport, golfsurfen. Verder vind ik het heerlijk om ieder jaar met de groepen 8 op kamp te kunnen gaan. Buiten spelen en bewegen daar geniet ik van!

juf 

Dorien

Gym

Lees haar verhaal
🡪

juf Lune

Lune Opperman, Gym kleuters en groep 3
""

juf 

Lune

Gym kleuters en groep 3

Lees haar verhaal
🡪

juf Arianne

Arianne de Vries, Intern begeleider
""
Ik ben Arianne de Vries en werk al 20 jaar op de Vliermeent. Als kind heb ik op de Vliermeent gezeten en ik heb het daar altijd erg naar mijn zin gehad. Toen ik naar de Pabo ging, mocht ik op de Vliermeent stagelopen en ook dat heb ik weer als een fijne, leerzame en gezellige tijd ervaren. Wat was ik dan ook blij toen ik hier echt mocht gaan werken en daar heb ik tot op de dag van vandaag nooit spijt van gehad! We hebben een hecht team, kunnen goed met elkaar samenwerken en overleggen, we staan voor elkaar klaar en hebben vooral ook veel lol. Door de jaren heen bouw je een hoop kennis en ervaring op en eigenlijk kwam ik er steeds meer achter dat ik het heel fijn en leuk vind om de leerlingen die op een bepaald gebied moeite hebben of ergens bij vastlopen te ondersteunen en te helpen. En niet alleen de leerlingen, maar ook hun ouders. Die samenwerking vind ik belangrijk en fijn! Om die reden ben ik na twintig jaar lesgeven overgestapt naar mijn huidige functie als IB-er. Samen met Sanne Mans ondersteunen we de leerkrachten, werken we nauw samen met onze remedial teachers en vinden we het belangrijk ouders te betrekken in het leer- en ontwikkelingsproces van hun kind.

juf 

Arianne

Intern begeleider

Lees haar verhaal
🡪

juf Sanne

Sanne Mans, Intern begeleider
""
Na mijn opleiding aan het Conservatorium was ik erg zoekende naar wat de toekomst mij zou kunnen brengen. Ik begon aan een opleiding aan de PABO en kwam voor mijn eerste stage op De Vliermeent terecht. Deze periode beviel mij zo goed dat ik ook mijn eindstage graag bij De Vliermeent wilde doorlopen. Gelukkig was dit mogelijk en sindsdien ben ik niet meer weggegaan. De warmte en gemoedelijke sfeer binnen het team, de prettige samenwerking met ouders en bovenal de leerlingen maken dat De Vliermeent een zeer fijne werkplek is. Na zeven jaar als groepsleerkracht werkzaam te zijn geweest kreeg ik in 2019 de kans om intern begeleider te worden. In deze functie ervaar ik dat ik, in samenwerking met mijn collega Arianne, bij alle leerlingen, ouders en collega's betrokken kan zijn. Ik heb mijn weg hier gevonden!

juf 

Sanne

Intern begeleider

Lees haar verhaal
🡪

juf Mircha

Mircha Abels, Leerkracht Werkdrukvermindering
""
Mijn naam is juf Mircha Abels en ik werk inmiddels al heel wat jaren met veel plezier op De Vliermeent. Eigenlijk is mijn 'carrière' op de Vliermeent al veel langer geleden gestart, namelijk toen ik als 4-jarige eindelijk naar de basisschool mocht. Je zou dus kunnen zeggen dat ik (met uitzondering van wat andere scholen tussendoor) nooit ben weggegaan. Als kind voelde ik mij al prettig en veilig op deze school, en dat vertrouwde gevoel is er nog steeds. Toen ik in het laatste jaar van de PABO de mogelijkheid kreeg om hier te gaan werken, aarzelde ik dan ook geen moment. Ik ben begonnen in gr 1-2, daarna heb ik gr 3 mogen draaien en vervolgens ben ik naar gr 4 gegaan. Interessant en bijzonder om zo de groei van leerlingen van gr 1 tot gr 4 zo opeenvolgend te ervaren en mee te maken. Iedere groep en iedere bouw heeft zo zijn eigen charmes, maar wat mij o.a. aanspreekt is het ontwapenende, het enthousiasme en het onderzoekende van het jonge kind. Het werken met kinderen geeft je energie en maakt je vrolijk. De gezellige verhalen in de kring, de serieuze en minder serieuze momenten in de groep, de sociale interactie onderling zorgt ervoor dat iedere dag weer anders en afwisselend is. De kinderen structuur, gezelligheid, veiligheid en vertrouwen bieden op school, of in je groep is altijd een uitdaging, maar ontzettend belangrijk. Zo gaan de kinderen hopelijk met enthousiasme en plezier naar school, om daar vervolgens van alles te kunnen leren. Ieder schooljaar starten met een nieuwe groep is spannend, maar ik hoop altijd dat we na een jaar tegen elkaar kunnen zeggen: "Wat was het gezellig, soms lastig, grappig, af en toe best wel moeilijk, bijzonder, uitdagend, interessant, leerzaam en fijn, maar vooral plezierig en sfeervol samen!"

juf 

Mircha

Leerkracht Werkdrukvermindering

Lees haar verhaal
🡪

juf Rosita

Rosita Monge-van Bladel, Leraar ondersteuner
""
Hallo, ik ben Rosita Monge. Ik kom van de peuterschool de Elout en heb de overstap gemaakt om mezelf te ontwikkelen in het basis onderwijs. Op de peuterschool de Elout heb ik 6 jaar met de peuters gewerkt. Daarvoor heb ik meer dan 10 jaar in de kinderopvang gewerkt. Ook heb ik nog 3 jaar op een speciaal basis onderwijs gewerkt in Rijswijk. Mijn passie is dat ik het leuk vind om met kinderen te werken en ze te helpen bij hun ontwikkeling. Met dezelfde passie en enthousiasme zet ik mezelf in voor ontwikkeling van de kinderen op de Vliermeent.

juf 

Rosita

Leraar ondersteuner

Lees haar verhaal
🡪

juf Nicolette

Nicolette Nieuwenhuizen, Levelwerk begeleider
""
Ik ben Nicolette Nieuwenhuizen. Ik ben getrouwd met Michiel en heb een zoon Bram. Sinds 2012 werk ik op de Vliermeent. Hiervoor heb ik 13 jaar op een andere basisschool binnen SCOH gewerkt. Ik heb eigenlijk altijd bovenbouwklassen gedraaid, omdat ik dat het leukst vond. 5 jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar nieuwe uitdagingen. Een van die uitdagingen was het volgen van de opleiding ‘specialist hoogbegaafdheid’. In januari 2023 rond ik deze opleiding af. Sinds vorig schooljaar ben ik bezig, om met een aantal collega’s, Levelwerk op te zetten binnen school. Ik haal daar heel veel voldoening uit en geniet elk moment van de dag.

juf 

Nicolette

Levelwerk begeleider

Lees haar verhaal
🡪

juf Monique

Monique de Niet, Peuterschool
""
Ik ben Monique de Niet en ik werk op de peuterschool van De Vliermeent. Bij de peuterschool staat de ontwikkeling van het kind centraal door spelenderwijs leren. Door middel van verschillende thema’s komen er allerlei onderwerpen voorbij zoals: tellen, kleuren, vormen, etc. Ik vind het leuk om te knutselen, spelletjes te spelen met de kinderen en hen meenemen naar buiten op onderzoek naar beestjes en plantjes. Ook help in hen graag in de voorbereiding op de basisschool en draag ik zorg voor een veilige en vertrouwde omgeving waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

juf 

Monique

Peuterschool

Lees haar verhaal
🡪

juf Jessica

Jessica Brochard, Peuterschool
""
Ik ben Jessica Brochard en ik werk nu 4 jaar op peuterschool de Vliermeent. Ik werk hier als pedagogische medewerker en als coördinator. Ik heb al 12 jaar ervaring met het werken met peuters en het verveelt nooit! Zelf heb ik hier op de basisschool gezeten en was dan ook heel enthousiast toen ze mij vroegen om voor de peuterschool te komen werken. De peuterschool is er voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Er wordt hier hier spelenderwijs met de kinderen gewerkt, o.a. aan de ontwikkeling van taal. Dit wordt gedaan met behulp van een voorschoolmethode. Aan de hand van thema’s gaan de peuters op ontdekking, leren ze sociale en motorische vaardigheden en wordt hun zelfredzaamheid gestimuleerd.

juf 

Jessica

Peuterschool

Lees haar verhaal
🡪

juf Natascha

Natascha Groenewegen, Peuterschool
""
Mijn naam is Natascha Groenewegen. Ik werk sinds 1 augustus 2021, op maandag, dinsdag en woensdag, bij de peuterschool de Vliermeent en op donderdag bij peuterschool de W.E.den Hertog. Ik heb 25 jaar ervaring in de kinderopvang, maar de laatste 3 jaar ben ik pas werkzaam op peuterscholen met VVE. Het werken met peuters verveelt nooit, elke dag is anders, ondanks het vaste dagprogramma. De openheid en eerlijkheid van peuters is super om mee te werken. Ik vind het leuk om een knutselactiviteit te doen, maar vind het ook fijn om met een peuter te zitten die het wat moeilijker vindt en die een gevoel van veiligheid te geven, door er gewoon te zijn of een extra knuffel.

juf 

Natascha

Peuterschool

Lees haar verhaal
🡪

meester Jan

Jan den Ouden, Rekencoördinator
""
Momenteel werk ik als rekencoördinator op De Vliermeent. Ik begeleid de collega's bij hun rekenlessen in de groep, zodat die lessen nog beter worden. In overleg met de directie en de IB wordt gekeken of het rekenbeleid aangepast moet worden. Daarnaast begeleid ik enkele startende collega's. Deze twee taken vind ik heel leuk om te doen!

meester 

Jan

Rekencoördinator

Lees zijn verhaal
🡪

juf Wendy

Wendy Plasman, Remedial teacher
""
Mijn naam is Wendy Plasman, sinds 2020 werk ik als remedial teacher bij De Vliermeent. Ik was voor die tijd al een paar jaar bekend met De Vliermeent, van 2016 tot 2020 werkt ik als coördinator TSO. Na mijn studie heb ik 5 jaar in het bedrijfsleven gewerkt om vervolgens voor het werk van mijn man naar Houston, Dubai en Singapore te verhuizen. Ik heb 13 jaar in het buitenland gewoond en op de verschillende scholen van mijn kinderen als vrijwilliger gewerkt. In die periode heb ik ontdekt hoe leuk het is om te werken met basisschoolkinderen. Toen ik terugkwam in Nederland wilde ik mijn kennis en vaardigheden (Sociologie, Lerarenopleiding Maatschappijleer en Geschiedenis) combineren. Daarom heb ik de studie Remedial Teacher gedaan. Mijn doel is leerlingen te helpen hun talenten verder te ontwikkelen. Ik geef ondersteuning op het gebied van taal en rekenen in kleine groepjes of 1 op 1.

juf 

Wendy

Remedial teacher

Lees haar verhaal
🡪

juf Beatrijs

Beatrijs Hartendorp, Remedial teacher
""
Ik ben Beatrijs Hartendorp. Ik werk als remedial teacher op De Vliermeent. De Vliermeent is een school die voor mij niet onbekend is: ik heb eerst 10 jaar op de peuterschool gewerkt. Na een uitstapje als coach van verschillende peuterscholen ben ik superblij dat ik nu weer met kinderen mag werken op 1 van de leukste en warmste scholen van Den Haag! Ik geef kinderen ondersteuning op het gebied van taal en rekenen. En vanaf januari ga ik elke week met de kinderen uit groep 2 naar het gymlokaal voor schrijfdans: op muziek maken we allerlei bewegingsvormen met diverse materialen zoals water, zand, scheerschuim. Door de muziek leren de kinderen zich op papier, in de ruimte of bv in het zand ontspannen te uiten en zo allerlei bewegingen te maken. Een leuke en fijne introductie op het leren schrijven in groep 3!

juf 

Beatrijs

Remedial teacher

Lees haar verhaal
🡪
crossmenu